Image
2014_06_29_065_pieni.jpg

Mikä koira on?

Koirat ovat ihmisen vanhimpia ja läheisimpiä eläinseuralaisia. Koirat kesyyntyivät vuosituhansien saatossa elämällä ihmisasutusten lähellä. Suomeen koirat ovat tulleet todennäköisesti samaan aikaan ensimmäisten ihmisten kanssa.

Koiralla on monta roolia ihmisen elämässä. Lemmikkinä ja seuralaisena toimisen lisäksi koiria käytetään lukemattomissa erilaisissa työtehtävissä, avustajina ja harrastuskavereina. Tämän vuoksi ei olekaan ihme, että koira on Suomen suosituin lemmikkieläin. Suomessa on noin 600 000 koiraa, joista puhdasrotuisia on noin 450 000.

Suomen kansalliskoira on suomenpystykorva. Muita kotimaisia koirarotuja ovat karjalankarhukoira, suomenajokoira, lapinporokoira ja suomenlapinkoira.

Koirat antavat iloa ja läheisyyttä

Kennelliiton vapaaehtoinen kaverikoiratoiminta vie koirat myös niiden ihmisten luo, joilla ei ole omaa koiraa. Toiminnan tavoitteena on ihmisten ilahduttaminen ja piristäminen.  Kaverikoirat ohjaajineen vierailevat esimerkiksi lasten, vanhusten ja kehitysvammaisten luona sekä erilaisissa tapahtumissa. Vain Kennelliiton ryhmissä toimivat koirakot voivat käyttää kaverikoira-tunnusta. Kaverikoirilla on työasunaan oranssi huivi ja ohjaajan tunnistaa kaverikoira-nimikyltistä.

Lisää toiminnasta Kennelliiton sivuilla www.kennelliitto.fi/kaverikoirat

Koirat ovat saaneet oman päivän

Valtakunnallista Koiranpäivää vietetään vuosittain 24.4.  Koirien omana päivänä korostetaan pehmeitä ja lämpimiä arvoja sekä kerrotaan koirien erilaisista rooleista ihmisten elämässä ja yhteiskunnassa. Katso Koiranpäivän Facebook-sivut