Image
bracco_090714_144.jpg

Italianseisoja

11 pentua

Käyttötarkoitus:

Italianseisoja (bracco italiano) on seisova lintukoira. Rotu on hyvin riistaintoinen, sillä on tarkka hajuaisti ja luontainen riistankäsittelytaito. Italianseisoja on innokas noutaja, joskin on havaittavissa, että joillekin yksilöille vedestä nouto ei ole kovin mieluista.

Luonne ja käyttäytyminen:

Italianseisoja on erittäin uskollinen ja isäntäänsä kiintyvä, luonteeltaan miellyttävä ja hyvin koulutusta vastaanottava. Se on tasapainoinen, rauhallinen, luoksepäästävä ja hyväntahtoinen. Vaikka italianseisoja on luonteeltaan erittäin miellyttävä ja sosiaalinen, se on erittäin puuhakas ja energinen ja tarvitsee paljon toimintaa. Pelkäksi oleskelijaksi siitä ei ole.

Yleisimmät asiat terveydestä:

Yleisesti ottaen rodun terveyttä voidaan pitää hyvänä. Satunnaisesti rodussa esiintyvää lonkkaniveldysplasiaa ehkäistään jalostuksessa Kennelliiton PEVISA-ohjelman avulla. Italianseisojilla on esiintynyt jonkin verran allergioita, silmäluomen asentovirheitä (entropium ja ektropium) ja kyynärniveldysplasiaa.

Turkinhoito:

Karva on lyhyttä ja tiheää. Se ei vaadi erityistä hoitoa, tarvittaessa pesu.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii:

Omimmillaan rotu on päästessään toteuttamaan alkuperäistä käyttötarkoitusta, kanalintujen metsästystä. Tästä syystä rotu sopii ensisijaisesti metsästystä ja ulkoilmaelämää harrastaville.

Teksti: Saksanseisojakerho ry

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus

Saatavilla olevat pentueet

italianseisoja

Kennel Kasvattaja(t) Kotipaikka Pennut Syntynyt Luovutus Hinta Rotuyhdistys
MAMRES LAINE ANNIKA BOX 6 urosta, 5 naarasta 13.04.2022 01.06.2022 1800 €
Yhteensä: 1 pentue 11 pentua