Image
khg_120226_270.jpg

Korthalsingriffoni

Käyttötarkoitus

Monipuolinen seisova lintukoira, jota Suomessa käytetään kanalinnustuksessa, noutavana koirana sorsastuksessa ja kyyhkysjahdissa sekä pienpetopyynnissä. Sopii myös jäniksen metsästykseen. Korthalsingriffoni on myös erinomainen jäljestäjä.

Luonne ja käyttäytyminen

Korthalsingriffoni on energinen, rohkea ja kestävä, omistajaan syvästi kiintyvä seisova lintukoira, intohimoinen metsästyskoira. Miellyttämisenhaluinen, mutta myös hyvinkin itsenäinen luonne tarpeen tullen.

Yleisimmät asiat terveydestä

Rodulla ei ole PEVISA ohjelmaa, mutta valveutuneet kasvattajat ovat kuvauttaneet koiriensa lonkat ja kyynärnivelet, eikä rodulla ole ollut ongelmia niiden suhteen. Yksittäisiä allergiatapauksia ja yksi sydänvika on tiedossa, muuten perusterve rotu.

Turkinhoito

Tarvittaessa siistittävä nyppimällä (säilyttää karkean karvanlaadun parempana), mutta myös saksilla siistiminen on sallittu.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Omimmillaan rotu on päästessään toteuttamaan alkuperäistä käyttötarkoitustaan. Tästä syystä rotu sopii ensisijaisesti metsästystä ja ulkoilmaelämää harrastaville. Vaatii määrätietoisen koulutuksen ja omistajaltaan johdonmukaisuutta.

Teksti: Saksanseisojakerho

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus