Image
sekalaisia_2010-2012_135.jpg

Petit basset griffon vendeen

1 pentu

Käyttötarkoitus

Petit basset griffon vendeen on hyvin herkkävainuinen metsästyskoira jäniksen metsästykseen. Rotu on innokas ajuri, sen kuuluu olla ketterä ja ääni on ulvova. Rodulla on kaunis haukku. Soveltuu myös muihin käyttötarkoituksiin esim. mejään ja  agilityyn, mutta ennenkaikkea metsästyskoirarotu jäniksen metsästykseen.  Petit basset griffon vendeenin kuuluu olla ketterä.

Luonne ja käyttäytyminen

Luonteeltaan petit basset griffon vendeenin kuuluu olla avoin, vilkas ja ystävällinen. Vahtivaisto on pieni. Liiallista arkuutta taikka agressiivisuutta ei hyväksytä. Petit basset griffon vendeen on basset-roduista vilkkain ja itsenäisin, aina ystävällinen ja reipas sekä älykäs ja erittäin tarmokas. Rodusta löytyy myös terrierimäistä kovuutta. Rotu omaa voimakkaan metsästysvietin ja itsepäisyytensä takia ehdottomasti koulutusta, silti irti pitäminen on usein mahdotonta.

Yleisimmät asiat terveydestä

Vaikka ehdottomasti valtaosa koirista on terveitä koko ikänsä, rodun vakavimpia ja suurimpia ongelmia ovat epilepsia ja ns. kipusyndrooma. Allergioita esiintyy myös jonkin verran rodussa, samoin kilpirauhasen vajaatoimintaa sekä vähäisempiä määriä silmäsairauksia.

Turkinhoito

Rotu kuuluu trimmattaviin, sormin nypittäviin rotuihin. Sen kuuluu kuitenkin olla niin arkena kuin näyttelyssäkin huolettoman rento ulkonäöltään, kaikki liika trimmaaminen ja saksilla leikkaaminen on kiellettyä. Kampaaminen ja harjaaminen sekä irtokarvojen poistaminen sormin nyppimällä riittää oikealaatuisen turkin omaavan yksilön hoidoksi.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Metsästystä harrastaville ja metsässä liikkumisesta kiinnostuneille.

Liikuntaa harrastaville esimerkiksi lenkkeilijöille.

Aktiivisille ihmisille, jotka pystyvät tarjoamaan koiralle tekemistä päivittäin.

Muuta

Petit basset griffon vendeen tarvitsee aktiviteetteja lähes päivittäin.  Lisäksi liikunnan tarve on kohtalaisen runsas, jotta koira saa purkaa ylimääräistä energiaansa.
 Rotu on kohtalaisen helppo koulutettava. Koiraa ei kuitenkaan pysty pitämään irti esimerkiksi kotipihalla ellei pihaa ole aidattu, koska riistavietti on voimakas kuten metsästyskoiralla kuuluukin. Lenkkeilykin tulee luonnollisesti suorittaa hihnaan kytkettynä. 
Rotu on Suomessa vielä harvinainen ja kohtalaisen tuntematon. Vuonna 2017 Suomessa rekisteröitiin vain 32 pentua. Rotu on lapsiystävällinen ja koirasosiaalinen.


 

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus

Saatavilla olevat pentueet

petit basset griffon vendéen

Kennel Kasvattaja(t) Kotipaikka Pennut Syntynyt Luovutus Hinta Rotuyhdistys
PERFECT BEAST KOIVULAAKSO SIRPA KOSKI TL 1 uros 23.12.2023 10.02.2024 1600 €
Yhteensä: 1 pentue 1 pentu