Image
63--Gascogne5--main.JPG

Gascognenbassetti

Käyttötarkoitus

Metsästyskoira jäniksen metsästykseen. Hyvin herkkävainuinen. Rotu on innokas ajuri, sen kuuluu olla ketterä ja ääni on ulvova ja sillä kaunis haukku. Soveltuu myös muihin rodunomaisiin käyttötarkoituksiin esim. MEJÄän.

Luonne ja käyttäytyminen

Luonteeltaan gascognen kuuluu olla avoin, vilkas ja iloinen. Liiallista arkuutta taikka agressiivisuutta ei hyväksytä. Oikea gascogne on rauhallinen ja ystävällinen sekä koirasosiaalinen ajuekoirataustankin takia. Pidättyväisyys ja välinpitämättömyys vieraita ihmisiä kohtaan on myös aika tyypillistä gascognen kohdalla.

Yleisimmät asiat terveydestä

Rotua voidaan pitää terveenä. Mitään tiettyä sairautta rodussa ei esiinny. Pitkärunkoisuudesta johtuen selkävaivoja voi esiintyä, etenkin vanhemmilla koirilla.

Turkinhoito

Gascognenbassetin turkki ei vaadi erityisiä hoitotoimia. Karva on lyhyt ja kiiltävä sekä tiheä. Harjaaminen silloin tällöin ja pesu tarvittaessa riittävät.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Metsästystä harrastaville ja metsässä liikkumisesta kiinnostuneille.

Liikuntaa harrastaville, esim. juoksijat.

Aktiivisille ihmisille, jotka pystyvät tarjoamaan koiralle tekemistä päivittäin

Muuta

Gascognenbassetti tarvitsee aktiviteetteja lähes päivittäin, vaikka lelun ajattamista, ettei kyllästyessään keksi alkaa tekemään vahinkoa asunnolle tms. Lisäksi liikunnan tarve on kohtalaisen runsas, jotta koira saa purkaa ylimääräiset energiansa.
Rotu on kohtalaisen helppo koulutettava. Koiraa ei kuitenkaan pysty pitämään irti esim. kotipihalla ellei sitä ole aidattu, koska riistavietti on voimakas ja on täysiverinen metsästyskoira. Lenkkeilykin täytyy suorittaa hihnaan kytkettynä.
Rotu on Suomessa vielä harvinainen ja kohtalaisen tuntematon. Vuoteen 2016 mennessä Suomessa on rekisteröity 19 gascognenbassettia.
Rotu on lapsiystävällinen ja koirasosiaalinen.
Ainoana koirana todennäköisesti äänekäs yksin jäädessään, herkkä ulvomaan ja herkkähaukkuinen.

Teksti: Suomen Bassettkerho ry

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus