Image
vesiriistamestari_pomo.jpg

Saksanmetsästysterrieri

6 pentua

Käyttötarkoitus

Saksanmetsästysterrieri on monipuolinen metsästyskoira, joka soveltuu erityisesti luolametsästykseen sekä riistaa karkottavaksi koiraksi. Rotu luokitellaan FCI:n käyttökoiriin ja ryhmään 3.  Ensimmäinen saksanmetsästysterrieri on tullut Suomeen 1970-luvulla.

Luonne ja käyttäytyminen

Saksanmetsästysterrieri on luonteeltaan rohkea, kova ja kestävä, Jo käyttötarkoituksensa vuoksi sen tulee olla elinvoimainen ja kiihkeä. Kotioloissa se on helppohoitoinen ja vaatimaton seuralainen. Se on luonteeltaan seurallinen ja yhteistyöhaluinen. Tarpeen vaatiessa se puolustaa rohkeasti kotiaan ja ystäviään. Saksanmetsästysterrierillä on erittäin korkea kipukynnys. Vieraisiin koiriin se saattaa suhtautua pidättyväisesti. Kun saksanmetsästysterrieri suuttuu, se on periksi antamaton ja taistelee terrierin tulisella temperamentillaan vastustajan kokoa kunnioittamatta. Pentu pitää alusta asti kasvattaa asiallisen määrätietoisesti.

Yleisimmät asiat terveydestä

Rotua pidetään varsin terveenä ja perinnöllisiä sairauksia esiintyy melko vähän. Rodulla ei ole turkkiin, ulkomuotoon tai rakenteeseen liittyviä vaivoja Rotujärjestö seuraa jatkuvasti perinnöllisten sairauksien esiintymistä ja pyrkii jalostuksen tavoiteohjelman avulla pitämään rodun terveenä jatkossakin.

Turkinhoito

Karvanlaatu vaihtelee kovasta karkeakarvaisesta karkeaan sileäkarvaiseen. Karvapeitteen tärkein ominaisuus on kestää vaativaa ja kuluttavaa metsästystä. Samassa pentueessa voi ilmetä monenlaista karvanlaatua, sillä saksanmetsästysterrierejä ei erotella karvanlaadun mukaan. Oikeanlainen karvalaatu ei vaadi shampoo-pesun lisäksi muuta hoitoa. 

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Rotu omaa tyypillisen täysiverisen metsästyskoiran luonteenominaisuudet, eikä se sovi sen vuoksi pelkäksi seurakoiraksi, vaikka täyttääkin viran metsästysreissujensa lomassa. Rotu sopii aktiiviselle henkilölle, sillä koira vaatii jatkuvasti erilaista liikuntaa ja virikkeitä. Koira sopii myös lapsiperheisiin ja on kyltymätön kapulan noutaja.

Teksti ja kuvat: Suomen Saksanmetsästysterrierit ry

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus

Saatavilla olevat pentueet

saksanmetsästysterrieri

Kennel Kasvattaja(t) Kotipaikka Pennut Syntynyt Luovutus Hinta Rotuyhdistys
KOLONKIERTÄJÄN JAAKKOLA HENNA LAMMI 2 urosta, 4 naarasta 08.03.2024 03.05.2024 750 €
Yhteensä: 1 pentue 6 pentua