Image
dsc_0520.jpg

Borderterrieri

4 pentua

Käyttötarkoitus

Borderterrieri on ennen kaikkea rohkea metsästyskoira.

Borderterrierin tulee olla rakenteeltaan sellainen, että se pystyy seuraamaan ratsukkoa ja ajokoiria kokonaisen työpäivän. Sen on oltava halukas syöksymään luolaan ketun perään ja karkottamaan se ulos, usein hankalakulkuisessa kivilouhikkoisessa maastossa. Borderin koko olemus ja luonne ovat tarkoituksenmukaisia juuri tähän tehtävään.

Kyetäkseen seuraamaan ratsukkoa se ei voi olla kovin matalajalkainen. Rotumääritelmä ei mainitse koiran korkeutta, mutta matalajalkainen, raskasrakenteinen terrieri ei siihen pystyisi.

Kun arvioit borderterrieriä rotumääritelmän suhteen, muista ensimmäinen lause. Mieti, onko koiran rakenne sellainen, että se kykenisi toimimaan siten kuin siltä on alun perin edellytetty.

Luonne ja käyttäytyminen

Luonteeltaan borderi on iloinen ja vilkas kuten terrierit yleensä, mutta se ei saa olla tappelunhaluinen. Rähinöitsijöitä kohdatessaan borderin kuuluisi kääntää päänsä pois, laskea häntänsä alas ja olla aivan muita asioita miettivän näköinen. Sen tulee sopeutua laumaan ja kyetä tekemään yhteistyötä. Tappeleva borderi ei ole tyypillinen.
Luonteeltaan borderterrieri on iloinen ja vilkas kuten terrierit yleensä, eikä se saa olla tappelunhaluinen. Sen tulee olla luonteeltaan sosiaalinen ja kyettävä lauma-yhteistyöhön sekä itsenäiseen työskentelyyn.

Teksti ja kuvat: Borderterrierikerho - Borderterrierklubben r.y.

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus

Saatavilla olevat pentueet

borderterrieri

Kennel Kasvattaja(t) Kotipaikka Pennut Syntynyt Luovutus Hinta Rotuyhdistys
DAUSER'S KUKKAMÄKI MINNA KNAAPILA 1 naaras 22.01.2024 11.03.2024 1800 €
DAUSER'S KUKKAMÄKI MINNA KNAAPILA 2 urosta, 1 naaras 20.02.2024 09.04.2024 2000 €
Yhteensä: 2 pentuetta 4 pentua