Käyttötarkoitus

Borderterrieri on ennen kaikkea rohkea metsästyskoira.

Borderterrierin tulee olla rakenteeltaan sellainen, että se pystyy seuraamaan ratsukkoa ja ajokoiria kokonaisen työpäivän. Sen on oltava halukas syöksymään luolaan ketun perään ja karkottamaan se ulos, usein hankalakulkuisessa kivilouhikkoisessa maastossa. Borderin koko olemus ja luonne ovat tarkoituksenmukaisia juuri tähän tehtävään.

Kyetäkseen seuraamaan ratsukkoa se ei voi olla kovin matalajalkainen. Rotumääritelmä ei mainitse koiran korkeutta, mutta matalajalkainen, raskasrakenteinen terrieri ei siihen pystyisi.

Kun arvioit borderterrieriä rotumääritelmän suhteen, muista ensimmäinen lause. Mieti, onko koiran rakenne sellainen, että se kykenisi toimimaan siten kuin siltä on alun perin edellytetty.

Luonne ja käyttäytyminen

Luonteeltaan borderi on iloinen ja vilkas kuten terrierit yleensä, mutta se ei saa olla tappelunhaluinen. Rähinöitsijöitä kohdatessaan borderin kuuluisi kääntää päänsä pois, laskea häntänsä alas ja olla aivan muita asioita miettivän näköinen. Sen tulee sopeutua laumaan ja kyetä tekemään yhteistyötä. Tappeleva borderi ei ole tyypillinen.
Luonteeltaan borderterrieri on iloinen ja vilkas kuten terrierit yleensä, eikä se saa olla tappelunhaluinen. Sen tulee olla luonteeltaan sosiaalinen ja kyettävä lauma-yhteistyöhön sekä itsenäiseen työskentelyyn.

Teksti ja kuvat: Borderterrierikerho - Borderterrierklubben r.y.

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus