Image
bolonka6.jpg

Venäjänbolonka

Käyttötarkoitus

Venäjänbolonka on seurakoirarotu, jonka juuret ulottuvat historiatiedon valossa Venäjälle 1950-luvun alkuun. Rotu sai alkunsa tarpeesta jalostaa bichon-rotuja pienempi sylikoira.

Luonne ja käyttäytyminen

Rodun nimi ”tsvetnaya bolonka”, tarkoittaa värillistä sylikoiraa. Venäjänbolonkat ovat luonteeltaan lempeitä sekä eloisia seurakoiria. Ne kiintyvät voimakkaasti omistajaansa, mutta ovat myös hyvin avoimia muita ihmisiä ja eläimiä kohtaan.

Perusasiat terveydestä

Venäjänbolonka on verrattain terve rotu. Sillä saattaa esiintyä pienillä koirilla yleisiä ongelmia kuten patellaluksaatio. Suomessa rodulla on vielä lyhyt historia eikä juurikaan todettuja terveysongelmia.

Turkinhoito

Rodulla on helppohoitoinen turkki, joka vaatii omistajalta kuitenkin viikottaisia toimenpiteitä; pesu ja kampaus. Ei vaadi föönausta vaikkakin toiset sitä suosivat. Turkista ei irtoa karvaa.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Rotu sopii kaikille, joilla on aikaa hoitaa koiran turkki ja olla koiransa seurassa. Monen eläkeläisen silmäterä, mutta myös perhekoirana yhtälailla. Sopii myös näyttelyistä kiinnostuneille.

Teksti ja kuvat: Venäjänbolonkat ry

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus