Image
aht1.jpg

Amerikankarvatonterrieri

6 pentua

Käyttötarkoitus

Amerikankarvatonterrierin kantarodun, amerikanrottaterrierin, käyttötarkoitus on ollut toimia rottakoirana ja  rotua on käytetty myös pienriistan metsästykseen. Amerikankarvatonterrieri on nykyään seura- ja harrastuskoira. Kuitenkin monella amerikankarvatonterrierillä on rottaterrieriltä peritty suuri kiinnostus pienriistaan vaikka rotua ei enää käytetä metsästykseen.

Luonne ja käyttäytyminen

Amerikankarvatonterrieri on energinen, utelias ja älykäs. Rotu on ketterä ja helposti motivoitava ja sopii koiraharrastuksiin kuten näyttelyyn, agilityyn, rallytokoon, koirafrisbeehen, viehejuoksuun, nenätyöhön jne. Rotu on ystävällinen kumppani, joka tulee pääsääntöisesti toimeen lasten, toisten koirien ja jopa kissojen kanssa. Amerikankarvatonterrierit nauttivat ihmisen seurasta ja osallistuvat mielellään perheen puuhiin.

Yleisimmät asiat terveydestä

Rodun terveystilanne on pääosin hyvä. Suurimpia terveysongelmia ovat allergiat ja iho-ongelmat.  PEVISA-ohjelman mukaan rekisteröitävien pentueiden vanhemmilla on oltava voimassa olevat silmä- ja polvitutkimuslausunnot. Lisäksi jalostuskoirille suositellaan sydänkuuntelua, sappihappo-, PRA- ja  PLL-testejä.  

Turkinhoito

Rodusta on karvaton ja karvallinen muunnos. Karvaton amerikankarvatonterrieri vaatii suojaa auringolta ja talven kylmiltä ilmoilta. Karvallisen muunnoksen lyhyt turkki ei tarvitse trimmausta tai päivittäistä harjausta, mutta sekin tarvitsee talvisin takin päälleen.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Rotu sopii ihmiselle, joka haluaa pienen tai keskikokoisen, energisen, uteliaan, älykkään, ihmisen seurassa viihtyvän koiran. Amerikankarvatonterrieri tarvitsee kohtuullisesti liikuntaa, mutta siitä saa kaverin pidemmällekin lenkille. Kannattaa ottaa huomioon, että karvaton koira pitää pukea talvisin sekä huonolla säällä.

Rotu voi sopia joillekin allergikoille. Allergiat ovat yksilöllisiä, eivätkä muiden kokemukset koiran kanssa elämisestä vastaa välttämättä omia kokemuksia.  Koiran hankkiminen allergiaperheeseen on aina harkittava tarkoin.  Valtaosa allergisista ihmisistä siedättyy hyvin, ja voi elää karvattoman koiran kanssa, mutta joillekin karvaton koira aiheuttaa jatkuvia oireita.

Muuta

Amerikankarvatonterrieri jakautuu karvattomaan ja karvalliseen muunnokseen. Karvaton amerikankarvatonterrieri  on täysin  karvaton.  Rodun karvattomuus periytyy resessiivisesti, ja sen aiheuttaa eri mutaatio kuin muilla karvattomilla roduilla. Amerikankarvatonterrierin karvattomuuteen ei liity letaali-geeniä tai hammaspuutoksia.  Amerikanrottaterrieri on oma rotunsa.  Amerikanrottaterrierin ja amerikankarvatonterrierin risteyttäminen on sallittua amerikankarvatonterrierin geenipoolin laajentamiseksi.  Risteytyspentueisiin syntyvät koirat rekisteröidään amerikankarvatonterriereiksi, ja ne ovat aina karvallisia muunnoksia.

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus

Saatavilla olevat pentueet

amerikankarvatonterrieri

Kennel Kasvattaja(t) Kotipaikka Pennut Syntynyt Luovutus Hinta Rotuyhdistys
ENSIASKELEEN SAARINEN NANNA-SOFIA ESPOO 3 urosta, 3 naarasta 05.05.2024 23.06.2024 1900 €
Yhteensä: 1 pentue 6 pentua