Image
_mg_4729.jpg

Brasilianterrieri

Käyttötarkoitus

Brasilianterrieri eli Terrier Brasileiro, käytetään lyhennystä TB. Kyseessä on herättävä vahti‐ ja seurakoira. TB on saapunut Suomeen 1996 ja nyttemmin rekisteröityjä yksilöitä on noin 1300.

TB soveltuu kaikkiin harrastuksiin ja kaikenlaisiin perheisiin, kaikenlaisille omistajille niin kaupunkiin kuin maallekin. Asumismuodolla tai asunnon koolla ei myöskään ole merkitystä. Suurin osa TB:sta toimittaa seurakoiran virkaa, mutta koiran pieni , ketterä ja helppohoitoinen olemus tarjoaa puitteet sen käyttöön harrastusten koko kentässä.

TB ei pääsääntöisesti toimi metsästyskoirana, vaikka poikkeuksiakin on. TB on erinomainen rottakoira ja sitä käytetään kotimaassaan myös paimenkoirana karjan paimennukseen.

Luonne ja käyttäytyminen

TB on eloisa ja vilkas, jopa siinä määrin, että se saattaa vaikuttaa hermostuneelta. Rotu on myös kohtuullisen haukkuherkkä. TB vaatii kunnollisen kotikasvatuksen jotta siitä kasvaa yhteiskuntakelpoinen perheenjäsen.

Yleisimmät asiat terveydestä

TB on rotuna perusterve. Pentukoirat ovat kohtuullisen tapaturma alttiita. Rodussa esiintyy jonkun verran allergioita.

Turkinhoito

Sileäkarvaisena TB ei vaadi erityistä turkinhoitoa, harjaamista tai trimmaamista. Koira kuitenkin vaihtaa turkin kerran vuodessa jolloin irtokarvaa on kohtuullisen paljon.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Rotu soveltuu erityisen hyvin liikunnalliselle, aktiiviselle perheelle. Rotu on erityisesti lapsiperheeseen sopiva. Pienehkön kokonsa takia koira on helposti mukaan otettava. Pito‐olosuhteiltaan TB on vaatimaton koira.

Teksti ja kuvat: Brasilianterrieri-Fox Paulistinha ry

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus