Image
86--Paukkulan_Pati_2--main.jpg

Amerikankettukoira

4 pentua

Käyttötarkoitus

Amerikankettukoira on spesialistirotu, joka on erikoistunut petoriistan ajamiseen kuuluvulla haukulla sekä nopealla ajotavalla. Myös ketun ja ilveksen ajokokeet sekä koiranäyttelyissä käynnit ovat hyvä lisä metsästysharrastuksen rinnalle.

Luonne ja käyttäytyminen

Todella voimakas vietti petoriistaa kohtaan.  Amerikankettukoira on hermorakenteeltaan tasapainoinen koira, joka ei ole arka eikä vihainen. Avoin luonne.

Amerikankettukoiran perusluonteeseen kuuluu hyvä koulutettavuus sekä rauhallisuus.

Yleisimmät asiat terveydestä

Pääsääntöisesti rotu on aika terve. Yksittäisiä sairauksia rodussa esiintyy esim ruoka-aine allergioita. Rodulla ei ole voimassaolevaa pevisa ohjelmaa. Amerikankettukoirayhdistyksen jalostusohjelman suositus on että jalostukseen käytettäviä koiria käytettäisiin lonkkakuvauksissa. Kennelliiton terveystilaston mukaan yleisin kuolinsyy on tapaturma tai liikenneonnettomuus.

Turkinhoito

Helppohoitoinen. Paksu turkki ja karvapeite on lyhyttä, turkin väreistä kaikki on sallittuja.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Metsästäjille jotka haluavat ajavan koiran petojen metsästykseen. Pelkästään seurakoiraksi amerikankettukoira ei sovellu. Se on kotioloissa rauhallinen ja toimiessaan aktiivinen, paljon liikuntaa vaativa ajava koira, jonka on päästävä toteuttamaan tehtäväänsä: ajamaan riistaa haukkuen kuuluvasti. Riistana yleisimmin kettu ja supikoira. Rotua käytetään myös ilveksen ja karhun sekä suden metsästykseen.

Muuta

Amerikankettukoirien rekisteröintimäärä v.2015 oli 154 pentua. Ketunajokokeissa käyntejä tuli 63 kpl ja näyttelykäyntejä 108 kappaletta.

Teksti ja kuvat: Amerikankettukoirayhdistys ry

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus

Saatavilla olevat pentueet

amerikankettukoira

Kennel Kasvattaja(t) Kotipaikka Pennut Syntynyt Luovutus Hinta Rotuyhdistys
EI KENNELNIMEÄ STRÖM JOHAN VÖRÅ 2 urosta, 2 naarasta 30.01.2024 19.03.2024 800 €
Yhteensä: 1 pentue 4 pentua