Image
_mg_9788_hk.jpg

Bolognese

2 pentua

Käyttötarkoitus

Bolognese sopii seurakoiraksi.

Ulkonäkö

Bolognese on rakenteeltaan neliömäinen ja siro pieni koira. Paino on yleensä alle 4 kilogrammaa ja säkäkorkeus alle 30 senttimetriä. Bolognesella on valkoinen kiharainen turkki.

Luonne ja käyttäytyminen

Bolognese on iloinen ja seurallinen koira. Se rakastaa lähimpiä ihmisiään syvästi. Bolognese tarvitsee paljon seuraa. Sen liikunnantarve täyttyy helposti kotioloissa touhuamalla ja pikkulenkeillä, mutta terverakenteisena koirana se jaksaa kävellä myös pidemmän lenkin. Bolognese on etenkin aikuisena melko rauhallinen luonteeltaan.

Bolognese on oppivainen ja ketterä. Sen kanssa voi harrastaa erilaisia lajeja, kuten esimerkiksi agilityä ja rally-tokoa, mutta perinteiseen tottelevaisuuskoulutukseen sitä on vaikeampi motivoida. Kaverikoiratoimintaan bolognese on ihanteellinen. Ensimmäiset bologneset ovat myös valmistuneet hypokoiriksi, eli pystyvät haistamaan omistajansa verensokeritason. Bolognesesta on siis monenlaiseen harrastamiseen ja hyötyyn!

Yleisimmät asiat terveydestä

Bolognese on normaalirakenteinen ja yleisesti terve rotu. Bologneseille suositellaan virallista polvi- ja silmätutkimusta. Rodulla esiintyy polvilumpion sijoiltaanmenoa eli patellaluksaatiota. Silmäsairauksista yleisin on ylimääräiset ripset luomen sisäpinnalla eli distichiasis. Myös PRA:ta (etenevä verkkokalvon rappeutuminen) ja kaihia esiintyy.

Turkinhoito

Turkki vaatii säännöllistä hoitoa. Turkki on laadultaan pitkä, kihara ja hieno. Se tulee kammata säännöllisesti ja pestä noin kahden viikon välein. Turkki ei ole säänkestävä, vaan imee itseensä likaa ja kuraa. Bolognesen pentu tulee opettaa jo pienenä hoitotoimenpiteisiin, niin ne sujuvat ja voivat olla mukavaa yhdessäoloaikaa. Monella lemmikkinä elävällä bolognesella on turkki leikattu lyhyemmäksi, jolloin sen hoito on helpompaa.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Bolognese sopii ihmiselle, joka haluaa lemmikikseen seurallisen koiran. Bolognese on erinomainen seuralainen!

 

 

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus

Saatavilla olevat pentueet

bolognese

Kennel Kasvattaja(t) Kotipaikka Pennut Syntynyt Luovutus Hinta Rotuyhdistys
JAZMINDIS LINDSTRÖM MARI 2 urosta 04.06.2024 30.07.2024 2800 €
Yhteensä: 1 pentue 2 pentua