Image
308--malta3--main.JPG

Maltankoira

3 pentua

Käyttötarkoitus

Maltankoira on puhtaasti seurakoira. Maltankoiran kanssa voi harrastaa näyttelyitä, agilitya, rallytokoa, koiratanssia ja tokoa.

Luonne ja käyttäytyminen

Maltankoira on iloinen ja tarkkaavainen pikkukoira. Se on hyvin eloisa ja omistajaansa kovasti kiintyvä. Se oppii yleensä nopeasti uusia asioita, eikä koskaan poistu kovin kauaksi omistajan luota. Maltankoira on reipas lenkkeilijä, mutta vesisade ja kova pakkanen eivät ole mieluisia ulkoilusäitä. Maltankoira tulee yleensä hyvin toimeen muiden koirien sekä muiden lemmikkien kanssa.

Yleisimmät asiat terveydestä

Maltankoira on perusterve rotu. Silmät ovat hieman ulkonevat, joten silmien vuotamista voi esiintyä. Koirilla voi olla myös hammaskivi, karvojen liikakasvua korvakäytävissä.

Turkinhoito

Täyspitkän turkin hoito on vaativaa ja aikaavievää. Näyttelykoira pidetään arkena nyytitettynä. Alle vuoden ikäisenä turkkia tulee harjata miltei päivittäin, jotta se pysyy takuttomana. Nyytitetty koira tulee pestä viikon tai kahden välein ja kammattava noin joka toinen päivä. Jos koiraa ei käytä näyttelyissä, turkin voi leikata lyhyeksi, jolloin se on erittäin helppohoitoinen. Maltankoiralla ei ole pohjavillaa, eikä karvaa irtoa kuin kammattaessa.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Maltankoira sopii ihmiselle, joka tahtoo iloisen ja eloisan pienen koiran. Maltankoira sopii myös moneen koiraharrastukseen kaveriksi. Maltankoira ei vaadi pitkiä lenkkejä, mutta yleisesti ottaen se pitää lenkkeilystä ja ulkoilusta.

Muuta

Maltankoira nauttii turkinhoidosta ja läheisyydestä.

Teksti ja kuvat: Maltalaiset ry

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus

Saatavilla olevat pentueet

maltankoira

Kennel Kasvattaja(t) Kotipaikka Pennut Syntynyt Luovutus Hinta Rotuyhdistys
KARHULINNA KÄHÄRI URSULA PERNIÖ 2 urosta 19.05.2024 07.07.2024 3000 €
MINDACARAS HELETOJA KATI LOHJA 1 uros 21.05.2024 24.07.2024 1200 €
Yhteensä: 2 pentuetta 3 pentua