Image
galgo_photo_dalton_crw_2984a.jpg

Espanjanvinttikoira

Käyttötarkoitus

Espanjanvinttikoira on näöllä metsästävä sulavalinjainen juoksija, joka alun perin on tarkoitettu jäniksen ja kettujen metsästykseen Espanjan karuilla vuoristoseuduilla.  Espanjanvinttikoira on noin 2500 vuotta vanha koirarotu.

Espanjanvinttikoiraa on kahta tyyppiä: sileäkarvainen sekä karkeakarvainen. Espanjanvinttikoira antaa rakenteellisesti vaikutelman keveydestä. Se on hyvin ylväs, elegantti ja linjakas. Espanjanvinttikoirien kanssa voi harrastaa perinteisten näyttelyiden, maastojuoksun ja ratajuoksun lisäksi vaikka mitä muitakin lajeja mm. agilityä ja TOKO:a.

Luonne ja käyttäytyminen

Espanjanvinttikoirat kiintyvät omistajaansa hyvin voimakkaasti ja ne ovat helppoja irtipidettäviä. Saaliin nähdessään ne toki lähtevät takaa-ajoon, mutta muuten liikkuvat omistajansa läheisyydessä. Espanjanvinttikoira tarvitsee paljon aktiviteetteja ja vapaana juoksua vaihtelevassa maastossa. Silloin ne ovat sisätiloissa rauhallisia ja lepäilevät mielellään vinttikoiramaiseen tyyliin talon pehmeimmällä paikalla. Ne rakastavat huomiota, hellimistä ja paijailua ja antavat vastarakkautta suurieleisesti hyppimällä, nuolemalla ja puskemalla. Vieraita kohtaan espanjanvinttikoirat saattavat olla varautuneita.

Yleisimmät asiat terveydestä

Espanjanvinttikoira on pysynyt ominaisuuksiltaan ja rakenteeltaan lähestulkoon samanlaisena vuosituhansia ja se onkin kaikin puolin hyvin terve koirarotu. Muutamissa yksilöissä on tavattu sydänsairautta ja epilepsiaa.

Teksti ja kuvat: Suomen Vinttikoiraliitto ry

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus