Image
bh.jpg

Kääpiöpinseri

7 pentua

Käyttötarkoitus

Kääpiöpinseri on nykyisin käyttötarkoitukseltaan pääasiallisesti seurakoira, mutta aktiivisena ja vilkkaana rotuna siitä saa helposti myös monipuolisen harrastuskoiran.

Luonne ja käyttäytyminen

Kääpiöpinseri on eloisa, valpas, temperamenttinen ja itsevarma. Pienestä koostaan huolimatta kääpiöpinseri ei ole mikään sylikoira vaan toimelias ja reipas, lähes väsymätön, aktiivisen ihmisen seuralainen. Koiran käsiteltävyyteen ja sosiaalistamiseen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä mihin pentu pienenä tottuu, sitä se ei isonakaan hätkähdä.  Kääpiöpinserin pienen koon ei saa antaa hämätä, myös pieni koira tarvitsee pienestä pitäen johdonmukaisen koulutuksen ja reilut, selkeät säännöt.

Pieneksi koiraksi kääpiöpinseri jaksaa liikkua paljon. Kääpiöpinserin kanssa voi halutessaan harrastaa  monipuolisesti erilaisia koiraurheilulajeja, esimerkiksi tokoa, agilitya tai vaikkapa raunioita.

Yleisimmät asiat terveydestä

Kääpiöpinseri on edelleen keskimääräistä terveempi ja pitkäikäinen rotu. Kuten millä tahansa koirarodulla, myös kääpiöpinsereillä esiintyy joitakin jalostuksellisesti huomioonotettavia sairauksia. Kääpiöpinserit kuuluvat Suomen Kennelliiton perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustamisohjelmaan (PEVISA), jossa pentujen rekisteröinnin ehtona on silmien ja polvien tutkiminen pentueen vanhemmilta. Rotuyhdistyksen tavoitteena on saada tutkimus- ja jälkeläistietoa kaikista, myös ns. kotikoirista. Tällä hetkellä voimassa olevat määräykset löytyvät rotujärjestön sekä Suomen Kennelliiton internet-sivuilta.

Turkinhoito

Kääpiöpinserin turkki ei oikeastaan vaadi mitään erityisiä hoitotoimenpiteitä. Riittävän laadukasta ruokaa syövän kääpiöpinserin turkki ei haise eikä likaannu itsestään. Turkki on lyhyt- ja sileäkarvainen eikä siinä ole lainkaan alusvillaa, mikä tekee koirasta ajoittain hieman kylmän aran. Talvella tai muuten kylmällä ilmalla kääpiöpinseri usein tarvitsee vaatetta ylleen.

Teksti ja kuvat: Suomen Kääpiöpinserit ry

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus

Saatavilla olevat pentueet

kääpiöpinseri

Kennel Kasvattaja(t) Kotipaikka Pennut Syntynyt Luovutus Hinta Rotuyhdistys
PINSERELLA'S TAMMIALA JOHANNA LIETO AS 1 uros, 1 naaras 06.02.2024 26.03.2024 1500 €
BARON CASTLE HART TARU RAJAMÄKI 5 urosta 08.04.2024 27.05.2024 1500 €
Yhteensä: 2 pentuetta 7 pentua