Image
kerry1.jpg

Kerrynterrieri

3 pentua

Käyttötarkoitus

Kerrynterrieri on alun perin toiminut Irlannissa maatalojen yleiskoirana, missä paimennus, riistan nouto ja talonvahtiminen ovat olleet osa kerryn tehtäviä. Nykyään kerryä ei juurikaan alkuperäisissä käyttökohteissa tavata, mutta näyttelykehissä, agilityradoilla ja tokokeissa se on tyypillisempi näky. Silti suurin osa kerryista viettää aktiivista elämää perheensä parissa ilman kisauraa.

Luonne ja käyttäytyminen

Kerrynterrieri on luonteeltaan ihmisystävällinen, vilkas ja toimelias seurakoira, joka sopeutuu sekä kaupunki- että maalaiselämään ja viihtyy niin lapsiperheessä kuin yksinäisen kaverinakin.
Kerrynterrieri ei ole ”jokamiehen koira” , sillä se on vahvaluonteinen ja tarvitsee määrätietoisen kasvatuksen pennusta pitäen. Kasvattajia opastetaankin kiinnittämään huomiota pennun ostajien ohjaukseen kerryn kasvattamisessa yhteiskuntakelpoiseksi sekä mukavaksi perhekoiraksi. Aggressiivisuutta toisia koiria kohtaan esiintyy jonkin verran, varsinkin samaa sukupuolta kohtaan.

Turkinhoito

Kerrynterrieri on tyylikäs, keskikokoinen vankkarakenteinen korkeajalkainen terrieri. Kerrynterrierin siniharmaa karvapeite erottaa sen muista terriereistä – karva on pehmeää, silkkistä ja laineikasta. Siitä ei lähde lainkaan karvaa eikä siinä ole tyypillistä koiran hajua. Karva ei ole suuritöinen, mutta vaatii säännöllisen harjauksen pysyäkseen takuttomana. Ja pysyäkseen siistinä kerry tarvitsee pesun 4 - 6 viikon välein ja trimmauksen leikkaamalla vähintään 5-6 kertaa vuodessa. Kotitrimmaus on helppo oppia itsekin, näyttelytrimmaus ennen näyttelyä vaatii enemmän taitoa ja harjoittelua.

Yleisimmät asiat terveydestä

Kerrynterrierit ovat suhteellisen pitkäikäisiä ja terveitä koiria ja ne säilyttävät iloisuutensa ja aktiivisuutensa vanhetessaan; jopa veteraani-ikäistä kerryä voi erehtyä pitämään nuorena koirana!

Teksti ja kuvat: Kerry- ja vehnäterrierikerho ry

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus

Saatavilla olevat pentueet

kerrynterrieri

Kennel Kasvattaja(t) Kotipaikka Pennut Syntynyt Luovutus Hinta Rotuyhdistys
SLIEVEMISH HALLSTÉN TIINA IMATRA 1 uros, 2 naarasta 04.03.2024 28.04.2024 1600 €
Yhteensä: 1 pentue 3 pentua