Image
img_6153.jpg

Walesinterrieri

Käyttötarkoitus

Walesinterrieri on yksi vanhimmista terrieriroduista polveutuen alkuperäisestä black and tan terrieristä. Se on korkeajalkainen, karkeakarvainen terrieri, jota on alkujaan jalostettu kettujen, mäyrien ja saukkojen metsästykseen. Tällä väsymättömällä terrierillä on vahva temperamentti olematta kuitenkaan aggressiivinen. Luonteeltaan se on iloinen, leikkisä ja peloton, jonka ansiosta se on helposti motivoitavissa oleva lemmikki- ja harrastuskoira.

Luonne ja käyttäytyminen

Walesinterrieri on utelias ja älykäs. Iloisen, vilkkaan luonteensa sekä näppärän kokonsa takia se sopii hyvin monenlaisiin asuinympäristöihin ja sen kanssa on helppo harrastaa monipuolisesti. Energisenä koirana se myös kaipaa elämäänsä virikkeitä. Koirat ovat oikein kasvatettuna avoimia ja ystävällisiä. Walesinterrieri sopii myös lapsiperheeseen, mutta mitään lastenleluja eivät nekään silti ole.

Yleisimmät asiat terveydestä

Walesinterrieri on perusterve rotu. Jonkin verran esiintyy iho-ongelmia.

Turkinhoito

Walesinterrierillä ei ole karvanlähtöä. Turkki on karkea, ja kun se trimmataan nyppimällä säännöllisesti, n. 3-4 kertaa vuodessa, siitä ei lähde karvaa. Näyttelykunnostus vaatii ammattitaitoisen säännöllisen nyppimisen.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Walesinterrieri on pienilukuinen rotu, joka pääasiassa on lemmikki ja/tai harrastustoveri. Suosituimmat harrastukset ovat näyttelyt, agility ja TOKO. Rotu sopii niin kaupunkiin kuin maaseudulle. Kaikki rodusta kiinnostuneet eivät kuitenkaan ole sopivia rotua pitämään. Kodilta vaaditaan todelliset edellytykset kasvattaa yksilöstä tasapainoinen ja hallittavissa oleva koira.

Teksti ja kuvat: Walesinterrierikerho ry

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus