Image
img_9384.jpg

Lakelandinterrieri

Käyttötarkoitus

Lakelandinterrieri on yksi vanhimmista vielä tunnetuista terrieriroduista. Sen merkittävin esi-isä 1800-luvulla on ollut Old English Black and Tan -terrieri ja jälkensä rotuun ovat tiettävästi jättäneet myös karkeakarvainen kettuterrieri, borderterrieri, bedlingtoninterrieri ja dandiedinmontinterrieri. Syntysijoillaan Luoteis-Englannin vuoristoisella järviseudulla maanomistajat jalostivat terrieriä paitsi pitämään ketut poissa lampaiden kimpusta myös saukon- ja mäyränmetsästykseen. Sinnikkäiden terrierien puruvoima kehittyi, kun niiden piti pystyä tappamaan omaa kokoaan suurempi kettu.

”Leikki” on kompakti ja tasapainoinen pakkaus, jossa ei ole mitään liioiteltua. Edulliset mittasuhteet näkyvät sekä fyysisenä terveytenä että ketteränä liikkumisena.

Luonne ja käyttäytyminen

Terrieri ei ehkä yleensäkään ole kaikkein tottelevaisimpia koiria. Päättäväisellä ja kärsivällisellä koulutuksella lakelandista saa silti mitä mukavimman ulkoilu- ja harrastuskaverin. Leikki sopii niin pitkille lenkeille kuin agilityradallekin. Metsästyksessä niiden käyttö on hyvin vähäistä, mutta etsintä- ja pelastuskoiratoiminta on alkanut kiinnostaa leikkien omistajia.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Lakelandinterrieri tarvitsee ihmisen, jolla on säännölliset elämäntavat. Koska koira on nopeasti syttyvä, omistajan pitäisi pystyä omalla rauhallisuudellaan tyynnyttämään ylikierroksilla käyvä sesse.

Lakelandi sopeutuu lapsiperheeseen, myös perheeseen tulevaan uuteen vauvaan, kunhan huomio jaetaan tasapuolisesti kaikille ja elämänrytmi lenkkeineen, ruokailuineen ja lepoineen pysyy kutakuinkin tasaisena. Esimerkiksi varhaisteinille leikki voi olla mainio harrastuskaveri: se on sopivan kokoinen, aina valmis treenaamaan, eikä loukkaannu virheistä, joita kouluttajalle voi sattua.

Teksti ja kuvat: Lakelandinterrierit ry

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus