Image
227--mastiffi6--main.jpg

Mastiffi

Käyttötarkoitus

Mastiffi on erinomainen perhe- ja seurakoira, joka haluaa viettää aikansa ihmisten seurana. Mastiffit olivat aikoinaan sota- ja vahtikoiria. Mastiffien perimmäinen käyttötarkoitus on aina ollut ennen kaikkea olla kodin ja omistajan turvana. Mastiffin kanssa voi harrastaa tottelevaisuutta, näyttelyitä ja vaikka kärryjen/pulkan vetämistä.

Luonne ja käyttäytyminen

Rodunomaisen mastiffin luonnetta kuvaavat erinomaisesti rotumääritelmän sanat majesteettisuus, rohkeus, rauhallisuus ja kiintymys. Listaan voisi vielä lisätä sanat sopeutuvainen ja ystävällinen. . Mastiffille on tärkeää elää perheen ja ihmisten parissa. Mastiffit tulee sosiaalistaa pennusta saakka nyky-yhteiskuntaan, jolloin ne yleensä tulevat toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa. Mastiffi tarvitsee huolellista tapakasvatusta ja perustottelevaisuutta valtavan kokonsa takia.

Yleisimmät asiat terveydestä

Mastiffi on valtavan suuri koira, joka pentuna kasvaa nopeaa vauhtia. Tämä altistaa ne erilaisille luuston kasvuhäiriöille ja ristiside vaurioille. Mastiffeilla esiintyy jonkin verran lonkka- ja kyynärniveldysplasiaa, silmäsairauksia, kilpirauhasen vajaatoimintaa, erilaisia iho-ongelmia ja syöpiä. Mastiffit elävät keskimäärin noin 7-10 vuotiaiksi.

Turkinhoito

Mastiffilla on lyhyt turkki, jonka hoitaminen ei ole vaativaa. Turkin harjaus karvan lähdön aikaan keväällä ja syksyllä voi olla tarpeen. Koira pestään tarpeen vaatiessa miedolla koirashampoolla ja kuivataan huolellisesti.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Mastiffi sopii ihmiselle, joka ymmärtää vastuun valtavan suuren koiran omistamisesta. Mastiffin omistaminen ei ole halpaa ja vaatii riittävästi tilaa sekä kotona että elinympäristössä. Mastiffi ei ole pelkkä sohvaperuna vaan vaatii päivittäistä liikuntaa ja aktiviteetteja. Mastiffit sopivat ihmisille, joilla on sille tarpeeksi aikaa.

Muuta

Mastiffi urokset ovat yleensä noin 80-110 kiloa painavia. Nartut ovat yleensä 70-90 kiloa painavia.

Teksti ja kuvat: Bullmastiffit ja Mastiffit ry

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus