Image
140_muokattu.jpg

Villakoira

13 pentua

Käyttötarkoitus

Alun perin villakoira on kehitetty vesilintujen metsästykseen, mutta sittemmin siitä on tullut suosittu seurakoira. Kokomuunnoksia on neljä: toyvillakoira, kääpiövillakoira, keskikokoinen villakoira ja isovillakoira. Värejä on kuusi: musta, valkoinen, ruskea, aprikoosi, punainen ja harmaa.

Luonne ja käyttäytyminen

Villakoira tunnetaan uskollisena, oppivaisena ja helppona kouluttaa, minkä vuoksi se on erityisen miellyttävä seura- ja harrastuskoira. Luonne on iloinen ja vilkas, koira nauttii keskipisteenä olemisesta ja se on miellyttämishaluinen.

Villakoira on tullut monelle tutuksi lähinnä näyttelykoirana, mutta näyttelyt ovat kuitenkin vain pieni osa koiran elämästä. Näyttelyiden lisäksi villakoiran kanssa voi harrastaa monipuolisesti myös muita koiraharrastuksia, kuten TOKO:a (tottelevaisuus), agilityä, koiratanssia, jäljestystä yms.

Yleisimmät asiat terveydestä

Villakoiralla on tasapainoinen ja sopusuhtainen rakenne ja se antaakin hyvät edellytykset monenlaiseen harrastamiseen. Rakenne ei myöskään altista koiraa terveysongelmille ja villakoiraa pidetäänkin yleensä melko terveenä rotuna. Yleisimmät sairaudet riippuvat jonkin verran kokomuunnoksesta ja rotujärjestö on asettanut jalostuskoirille vaatimukset jalostukseen käytettäville yksilöille ja pentueille. Villakoirakerhon pentuvälityksen kautta suositellaan vain pentuja, joiden vanhemmat täyttävät jalostusohjesäännön vaatimukset.

Turkinhoito

Villakoiran karvapeitettä on aina muotoiltu ja leijonaleikkauksella onkin takanaan vuosisataiset perinteet. Metsästykseen käytetyt koirat leikattiin käytännön syistä, jotta ne voisivat helpommin liikkua maastossa ja vedessä noutaessaan ammuttua riistaa.

Valittiinpa villakoiralle mikä leikkaus tahansa, täytyy karvapeitteen olla huolellisesti hoidettu. Turkki pestään aina tarpeen mukaan, kuivataan suoraksi ja muotoillaan haluttuun malliin. Turkin kunnossapitämiseksi joudutaan uhraamaan melkoisesti aikaa, vaivannäköä ja varoja koko koiran elämän ajan. Tämä olisi jokaisen villakoiran hankkimista suunnittelevan otettava huomioon. Toisaalta sillä ei ole karvanlähtöä. Koiran voi pestä aina tarvittaessa ja siististi leikattuna se on ilo silmälle.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Villakoira soveltuu lähes kenelle tahansa oppivaisuutensa ja sosiaalisen luonteensa vuoksi.  Villakoira pitää toiminnasta ja siksi se onkin liikkuvan ja aktiivisen ihmisen koira.

Teksti: Suomen Villakoirakerho SVK - Finska Pudelklubben FPK r.y

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus

Saatavilla olevat pentueet

villakoira, iso, musta, ruskea ja valkoinen

Kennel Kasvattaja(t) Kotipaikka Pennut Syntynyt Luovutus Hinta Rotuyhdistys
GORTIER PEKKOLA HENNA MARI 3 urosta, 1 naaras 10.11.2022 17.03.2023 2500 €
DANCING KINGDOM'S SUKMANOV-KÄRKI ELENA KAJAANI 4 urosta 07.01.2023 25.02.2023 2000 €
Yhteensä: 2 pentuetta 8 pentua

villakoira, keskikokoinen, harmaa, aprikoosi ja punainen

Kennel Kasvattaja(t) Kotipaikka Pennut Syntynyt Luovutus Hinta Rotuyhdistys
WOOLLY BOHEMIA'S VÄISÄNEN JOHANNA 1 uros 16.12.2022 03.02.2023 2300 €
Yhteensä: 1 pentue 1 pentu

villakoira, kääpiö, musta, ruskea ja valkoinen

Kennel Kasvattaja(t) Kotipaikka Pennut Syntynyt Luovutus Hinta Rotuyhdistys
WOOLLY BOHEMIA'S VÄISÄNEN JOHANNA 3 urosta, 1 naaras 31.01.2023 21.03.2023 2500 €
Yhteensä: 1 pentue 4 pentua