Image
paakuva1.jpg

Amerikanrottaterrieri

Käyttötarkoitus

Käyttötarkoitus on ollut toimia maatilan rottakoirana ja rotua on käytetty myös pienriistan metsästykseen. Rotu on nykyään monipuolinen seurakoira, joka kykenee myös pyydystämään jyrsijöitä ja muita tuhoeläimiä, se menee tarvittaessa myös maan alle ja metsästää pienriistaa.

Luonne ja käyttäytyminen

Amerikanrottaterrieri on hyvin tarkkaavainen, tarmokas, omistajaansa kiintynyt, helposti koulutettava ja tottelevainen. Yleensä ystävällinen muita koiria kohtaan mutta voi olla vieraita ihmisiä kohtaan varautunut. Rotu on ketterä ja helposti motivoitava ja sopii koiraharrastuksiin kuten näyttelyyn, agilityyn, rallytokoon, koirafrisbeehen, viehejuoksuun, nenätyöhön jne.

Yleisimmät asiat terveydestä

Rodun terveystilanne on pääosin hyvä. PEVISA -ohjelman mukaan rekisteröitävien pentueiden vanhemmilla on oltava voimassa olevat silmä- ja polvitutkimuslausunnot. Lisäksi jalostuskoirille suositellaan sydänkuuntelua, sappihappo-, PRA- ja PLL-testejä.

Turkinhoito

Lyhyt, sileä ja kiiltävä turkki ei tarvitse trimmausta tai päivittäistä harjausta, mutta tarvitsee talvisin takin päälleen.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Rotu sopii ihmiselle, joka haluaa pienen tai keskikokoisen, energisen, uteliaan, älykkään, ihmisen seurassa viihtyvän koiran. Amerikanrottaterrieri tarvitsee kohtuullisesti liikuntaa, mutta siitä saa kaverin pidemmällekin lenkille.

Muuta

Rodussa esiintyy kaksi eri kokomuunnosta. Pieni 25,5–33 cm, Normaalikokoinen yli 33–45,5 cm. Amerikanrottaterrierin ja amerikankarvatonterrierin risteyttäminen on sallittua amerikankarvatonterrierin geenipoolin laajentamiseksi.  Risteytyspentueisiin syntyvät koirat rekisteröidään amerikankarvatonterriereiksi, ja ne ovat aina karvallisia.

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus