Image
dreeveri_metsassa_syksylla.jpg

Dreeveri

Käyttötarkoitus

Dreeveri on luontoa rakastavien, ulkoilevien, taajamiinkin joutuneiden, eläinrakkaiden ihmisten koira ja koko perheen lemmikki. Se on täysiverinen metsästyskoira, joka vaatii isännäkseen tai emännäkseen metsästäjän. Suomen lainsäädännöstä johtuen dreeveriä käytetään jäniksen ja ketun metsästykseen, muissa Pohjoismaissa myös kauriin metsästykseen. Sen rakenne ja ominaisuudet tähtäävät mahdollisimman hyvään käyttökelpoisuuteen ajavana koirana. Dreevereille ominainen hidas ja jälkitarkka ajotapa viehättää metsästäjiä Etelä-Suomen pienehköillä metsästysmailla. Pitkän runkonsa ja lyhyitten jalkojensa avulla dreeveri "ui" syvässä ja upottavassa hangessa kuin metsäneläin konsanaan, näin dreeveri sopii metsästyskoiraksi myös Pohjois- Suomen lumisiin olosuhteisiin. Kun sanottuihin rakenteellisiin ominaisuuksiin vielä yhtyy kova sisu, ääretön metsästysinto ja tarkka vainu, hyvän fyysisen kunnon omaava dreeveri yltää aivan uskomattomiin suorituksiin.

Metsästyskäyttöä ajatellen on vain hyvä, että dreeverin kanssa puuhaillaan ja harrastetaan paljon. Sen kunto pysyy silloin kuin itsestään hyvänä ja yhteistyö isännän/emännän kanssa paranee. Dreeveri on myös innokas uimari kun se vain siihen totutetaan. Uiminen pitää koiran notkeana ja lihaskunnon hyvänä helteilläkin, kun lenkkeily on hankalaa.

Luonne ja käyttäytyminen

Luonteeltaan rotu on rauhallinen ja tarkkaavainen. Dreeveri osaa ikään kuin jakautua kahdeksi eri koiraksi: metsässä se on innokas ja hyvä eräkaveri ja kotona lempeä, lapsiin ja aikuisiin kiintynyt perheenjäsen.

Yleisimmät asiat terveydestä

Rodun rakennetta ja ominaisuuksia on pyritty kehittämään huomioon ottaen rodun käyttötarkoitus ajavana koirana. Dreeveri on suhteellisen terve rotu. Terveysasioita kartoitetaan ajoittain terveyskyselyillä.

Turkinhoito

Turkki ei vaadi erityisempää hoitoa.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Parhaiten dreeveri sopii luontoa rakastavalle ihmiselle/perheelle, jossa harrastetaan runsaasti ulkoilua ja liikuntaa metsissä.

Teksti ja kuvat: Suomen Dreeverijärjestö - Finska Dreverklubben ry

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus