Image
29.vallu2_kaisa_sormunen.jpg

Landseer

4 pentua

Käyttötarkoitus

Landseer on suuri, voimakasrakenteinen koira, jonka alkuperäisenä käyttötarkoituksena on ollut kalastajien apuna ja pelastuskoirana toimiminen. Nykyään se on pääasiassa perhe- ja seurakoira, mutta myös monipuolinen harrastuskoira. Landseereille ja newfoundlandinkoirille on kehitetty oma harrastusmuoto vesipelastus, jonka tarkoituksena on ylläpitää näiden rotujen luontaisia taipumuksia pelastukseen ja hyvää uintitaitoa.

Luonne ja käyttäytyminen

Landseerin tulee olla luonteeltaan avoin, miellyttämisenhaluinen ja ihmisystävällinen, ei varautunut tai aggressiivinen. Landseer on myös vilkas ja toiminnallinen koira, jolla on jonkin verran dominanssia, etenkin uroksilla. Landseer vaatii kunnollisen sosiaalistamisen pentuaikana ja muutenkin tapakasvatusta kehittyäkseen yhteiskuntakelpoiseksi koiraksi. Landseer ei sovellu pihan perällä pidettäväksi vahtikoiraksi, se on perheeseensä syvästi kiintyvä koira, joka haluaa osallistua ja olla siellä missä ihmisetkin ovat.

Yleisimmät asiat terveydestä

Landseereilla esiintyy jonkin verran lonkka- ja kyynärnivelten kasvuhäiriöitä. Lonkkien osalta terveiden (A – B) osuus on ollut keskimäärin 60 % kuvatuista ja kyynärnivelten osalta (0) noin 75 %. Landseereilla tavataan verihiutaleiden toimintahäiriöstä johtuvaa perinnöllistä verenvuotosairautta, Landseer Thrombopathiaa, mutta sairauteen on ollut vuodesta 2006 lähtien käytettävissä geenitesti, joten sairauden esiintyvyys on saatu karsittua rodusta. Landseer on yksi pitkäikäisimmistä suurikokoisista roduista.

Turkinhoito

Turkin hoidon kannalta landseer ei ole erityisen vaativa rotu, pitkä turkki tarvitsee säännöllistä harjausta ja esim. tassujen karvoja voi siistiä leikkaamalla.

Teksti ja kuvat: Suomen Landseeryhdistys ry

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus

Saatavilla olevat pentueet

landseer

Kennel Kasvattaja(t) Kotipaikka Pennut Syntynyt Luovutus Hinta Rotuyhdistys
MOONSHINE SHADOW TAMMELA SANNA PÄNTÄNE 4 naarasta 22.03.2024 10.05.2024 1850 €
Yhteensä: 1 pentue 4 pentua