Image
kuva1.jpg

Sealyhaminterrieri

Käyttötarkoitus

Sealyhaminterrieri on seurakoira, jonka kanssa voi harrastaa näyttelyissä käyntiä, agilityä tai jälkeä - esimerkiksi. Joillakin on vielä metsästysvaistoakin jäljellä. Monet sealyhaminterriereistä pitävät puutarhanhoidosta ja veneilystä, lenkkeilystä ja autoilusta.

Luonne ja käyttäytyminen

Sealyhaminterrieri on luonteeltaan reipas, tarkkaavainen ja tarmokas. Se on hyvin leikkisä, huumorintajuinen ja ystävällinen - koiramaailman klovni. Terrierimäinen itsepäisyys kuuluu myös sealyhaminterrierin luonteeseen, se osaa olla hyvinkin jääräpäinen ja tuntee oman arvonsa.

Sealyhaminterrieri on iloinen koira, joka nauttii liikkumisesta. Se ei kaihda kylmää eikä sadetta, vaan on aina valmiina pienen partiolaisen lailla. Sealyhaminterrieri kiintyy syvästi omistajiinsa, mutta saattaa olla terrierimäisesti lievästi varautunut vieraita kohtaan. Se tulee yleensä hyvin toimeen lasten kanssa ja soveltuu siksi myös lapsiperheen lemmikiksi. Sealyhaminterrieri on sievästä ulkomuodostaan huolimatta aito terrieri ja tarvitsee pennusta lähtien määrätietoisen kotikasvatuksen ja riittävästi liikuntaa.

Yleisimmät asiat terveydestä

Rodussa esiintyviä yleisimpiä sairauksia ovat linssiluksaatio, PRA, harmaakaihi, patella luksaatio, allergiat ja eri tyyppiset ihottumat, myös korvakäytän ahtaumaa ja korvatulehduksia esiintyy. Mäyräkoirahalvaus on mahdollinen selän pituuden vuoksi.

Turkihoito

Sealyhaminterrierin turkki trimmataan säännöllisesti 6 viikon välein nyppimällä. Turkki harjataan ja kammataan päivittäin, ja pestään tarvittaessa.  Pentuturkki saattaa vaatia trimmaamista useamminkin.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Sealyhaminterrieri sopii kaiken ikäisille aktiivisille ja huumorintajuisille ihmisille.

Teksti ja kuvat: Suomen Sealyhaminterrierit ry

Koko
Seurallisuus
Liikunnallisuus
Turkin vaativuus